Nyheder fra Ane Wöhlk

Hulrum

30/08/2018

Anmeldelse af Lars Olsson

“Som vinden blæser” fejrer tiårs fødselsdag på fyret – med hulrum

I 2008 satte seks lokale billedkunstnere sig for at lave en fælles temaudstilling på Bovbjerg Fyr. Navnet på gruppen var “Som vinden blæser” og refererer til den fremherskende vejrtype her på egnen samt de varierende udstillingssteder og skiftende intervaller mellem udstillingerne. Dog skal man vare sig for associationer i retning af den opportunistiske vejrhane, der bevidstløst følger tidens strømninger!
Kunstnergruppen, som består af Ane Wöhlk, Gitte Klokker, Johanne Randen, Kirsten Bak Andersen, Lene Abildgaard Knudsen og Mariane Majgaard, kan altså fejre tiårs fødselsdag efter at  have afprøvet skiftende lokaliteter, så hvorfor ikke markere det dér, hvor det hele startede?

Ikke noget tilfældigt sammenskudsgilde

Forud for hver af gruppens udstillinger ligger der en tidkrævende arbejdsproces. Når “Som vinden blæser” mødes, aftaler man først efter lang tids brain storming et tema og derefter måske nogle såkaldte benspænd som f.eks. anvendelsen af bestemte farver eller formater. Der er altså ikke tale om en opvisning af, hvad de enkelte kunstnere for tiden har liggende på deres værksteder, men om værker skabt specielt til lejligheden. Når dertil kommer, at temaerne bevæger sig inden for det tidløse og eksistentielle som tidligere “Bristepunkt” eller “Rudimentær” og ikke de samfundsmæssige emner, der ellers kunne ligge lige for i disse identitetspolitiske tider, må man sige, at gruppens udstilling er noget af en gave til publikum.

Hulrum

Netop temaet “Hulrum” favner både tankernes og tingenes verden, så der er lagt op til, at både publikum og kunstnere kan gå på udforskning med lige dele nysgerrighed og lyst til at lege videre.
Kirsten Bak Andersen inviterer f.eks. bogstaveligt talt indenfor i sine humoristiske og tankevækkende tekstilinstallationer, som man både kan betragte som beskyttende huler og som noget hemmelighedsfuldt. Bl.a. kan man, måske især børn, indtage et feminint camoufleret telt og digte videre med farvekridt og papir, ligesom det er muligt gemme sig i hæklede skulpturer  – man kan virkelig sige, at gæsterne involveres.
Gitte Klokker har bedt sine venner skrive korte hulrumstekster, hvor alle ord skulle begynde med ‘h’. Deres håndskrift er så blevet overført til stærke og ekspressive farvetræsnit, der trækker tråde til både ‘Træskomalerens’ middelalderlige kalkmalerier og det vilde maleri i nyere tid. Kombinationen af den stramt styrede systemdigtning, som der nærmest er tale om, og den kraftfulde gestik i dette grafiske medie er meget smuk og frugtbar – de stråler af energi.
Også Lene Abildgaard Knudsen befinder sig i krydsfeltet mellem det styrede og det løsslupne. Som professionel tekstilkunstner og væver er hun vant til at redskabet sætter grænser og udstikker de overordnede linjer, men i denne sammenhæng nyder hun at kunne udfolde sig mere frit. Her arbejder hun i blandformer med fundne ting, ofte de hule rester af skaldyr, som arrangeres i smukke, geometriske former og undertiden får et twist med sytråde og garntråde – hendes baggrund fornægter sig ikke! Blandt værkerne er også en uhyre interessant lille plastikgris, som er spærret inde i en fint hullet, hæklet krave. Titlen er “Closed Land”, og et budskab anes, men tvetydigheden og poesien er heldigvis intakt. Det lille værk har været med på den prestigiøse tekstilbiennale i Vilnius.
Mariane Majgaard har som sine medudstillere blik for hverdagens oversete fænomenverden. I en del af de værker, hun bidrager med, løfter hun f.eks. den banale og forgængelige emballage ud af ligegyldigheden ved at forevige den i det samme stof, som vores kongelige, musselmalede kaffestel er gjort af: det fineste porcelæn. Der er oprindeligt tale om de her tynde, formstøbte skaller i hvid plastik, som har omsluttet og beskyttet tandbørster osv., og som normalt beskriver en kort og upåagtet karriere mellem indkøbsposen og skraldepanden. De meget smukke porcelænsting, som er udført med forbløffende teknisk fermhed, er monteret på sorte baggrunde, hvorpå der er malet konturer af frugtbælge – naturens egen hulrumsemballage. Det sætter virkelig noget i gang i beskuerens hovede.

‘Noget eksisterer ikke mere eller noget har aldrig eksisteret. Hulrummet som en skal. Et aftryk, en form over noget som var.’, skriver Johanne Randen bl.a. i en ledsagende tekst til udstillingen og trækker hermed linjerne op til noget, der fornemmes at være gennemgående: at holdninger, følelser, tanker ligger mellem linjerne og aldrig udtrykkes direkte i symbolske referencer. Selv demonstrerer hun det overbevisende i sine malerier, hvor hun lader konturstreger, oftest af hverdagsting, kravle hen over de næsten fotorealistiske billedelementer. Kontrasten mellem det lette og det tunge, det todimensionelle og det tredimensionelle, mellem det tænkte eller drømte og det påtrængende nære gør stort og smukt indtryk.
Heller ikke Ane Wöhlk lukker låget op på vid gab for at åbenbare hemmelighederne i sine poetiske og realistiske gengivelser af hulrum i det offentlige rum. Postkasser, kloakdæksler og skabslåger spottet i Lucca, Italien, gengives i smukke og nøjagtige detaljer med dagligdagens slidspor og mærker som en slags gådefuld skrift. Hvad der gemmer sig nedenunder, forbliver heldigvis et spørgsmål, tilbage er blot beskuerens fascination af det skjulte. Hendes værker mimer kun virkeligheden til en vis grænse, for farvemæssigt har motiverne fået et vrid over mod valørmaleriet, så motiverne får antydningen af en fælles tone – det giver tingene et svagt drømmeagtigt skær, måske ligefrem en genfortryllelse?

Det sorte hul i stalden

Besøgende på fyret kan med fordel begynde i ‘Stalden’, hvor gruppen har lavet en kollektiv installation. En lidt skræmmende sort cirkel på gulvet danner centrum, og på væggen er der en frise, hvor kunstnerne i tilfældig orden visualiserer deres følelser af at befinde sig i netop dét (hul)rum. Frisen demonstrerer, at det også er seks meget professionelle og teknisk dygtige udøvere, der er på spil. Man fornemmer derfor en fare for, at det hele kan blive lidt for lækkert og æstetisk og pillent, men den manes konstant bort af den dominerende nysgerrighed, fandenivoldskhed, eftertænksomhed og humor.
Tag en tur til Bovbjerg her i sensommeren, og tag endelig børnene med!

Lars Olsson

Kvindeliv

03/04/2017

I forbindelse med at udstillingen "Puzzle" med den canadiske kunstner Didier Bonaventure vises i Lemvig, udstiller jeg sammen med kunstnergruppen Som Vinden Blæser "Kvindeliv".

Udstillingen kan ses Ågade 14 (det tidligere Alta) i Lemvig fra den 13.4. til den 5.5.

Åbningstider: I påsken alle dage kl. 11 - 17. Fra den 18.4 til den 5.5. kl. 14 - 17, dog fra kl. 11 til 14 den 22. og 29. april.

Formand for Familie- og Kulturudvalget i Lemvig, Henrik Thygesen åbner udstillingen Skærtorsdag den 13. april kl. 14.

Alle er velkommen!

Mine værker til udstillingen kan ses i "Galleriet" her på siden.

Efter lang tid...

23/04/2016

Nu gør de det igen – omsider!

Kunstnergruppen Som Vinden Blæser udstiller fra 30. april i Kammergalleriet i Vestergade i Lemvig.

Udstillingens titel ”Efter lang tid…” kunne tyde på en vis træthed i gruppen, men tag ikke fejl! Som Vinden Blæser, der består af Gitte Klokker, Johanne Randen, Kirsten Bak Andersen, Lene Abildgaard Knudsen, Mariane Majgaard og Ane Wöhlk er mere aktive end nogensinde med indtil flere udstillinger i år, blandt andet på Kirsten Kjærs Museum i øjeblikket og senere på året i Aulum Mølle.

Den aktuelle udstilling i Kammergalleriet, Efter lang tid… er som altid tematiseret, og handler denne gang – måske – om, at der er filosoferet over de mangfoldige måder livet, blandt os mennesker og i naturen, kan udvikle sig på.

Alle er velkommen til ferniseringen fredag den 29. april kl. 16, hvor museumsinspektør Mette Lund Andersen åbner udstillingen.

Udstillingen kan ses frem til den 25. maj. Der er åbent hverdage fra 14 til 17, lørdag fra 10 til 13, søn- og helligdage er der lukket.

- Mine billeder til udstillingen kan ses i galleriet her på siden

Påskeudstilling i Kammergalleriet

16/03/2016

Foråret er på vej, og med forår og påske lige om hjørnet, er det igen tid til at invitere til påskeudstillinger i hele landet. Det lille galleri i Vestergade i Lemvigs midte, Kammergalleriet, der så dagens lys i 2009, indbyder igen til en meget alsidig påskeudstilling.

 

Kammergalleriet er ikke et helt almindeligt galleri

Her er ingen direktør eller salgschef, der skal tjene på galleriet, men blot en lille gruppe, der frivilligt koordinerer udstillingerne. Alt i Kammergalleriet er baseret på frivilligt arbejde. Huslejen betales af de enkelte udstillere, ligesom enhver form for annoncering, plakater og andet pressemateriale bliver det.

Den eller de kunstnere, der lejer Kammergalleriet for en periode, bestemmer selv fuldstændig, hvad der skal foregå, hvornår stedet holder åbent, om der er fernisering osv.

Rent anarki, kan man sige, men samtidig en fantastisk mulighed for kunstnere til at kunne udstille i Lemvig – og en enestående chance for både byens borgere og byens mange gæster, til at se et utal af meget forskellige udstillinger. Hver 14. dag eller en gang om måneden året igennem skifter Kammergalleriet udstilling, og eftersom der ikke er censur eller bedømmelse af de udstillende kunstnere, spænder udstillingerne bredt fra kunsthåndværk, aftenskolearbejder til mere etableret kunst. Senest har Kammergalleriet føjet endnu et aspekt til udstillingsstedet med ”Strik i lange baner - kan forbinde oceaner” - et arbejdende værksted ledet af tekstilformidler Inge-Dorte Graakjær, hvor der har været tale om et ”kreativt, involverende og kulturelt projekt, som var finansieret ved hjælp af midler fra Lemvig Kommune, FORA, “Husflid” Lemvig, Kammergalleriet og integrationsforeningen”, som der stod skrevet i presseomtalen.

Nye interesserede udstillere er velkomne og kan henvende sig i Kammergalleriet.

 

Èn ting ligger dog fast i Kammergalleriet, og det er årets påskeudstilling, hvor alle årets udstillere i galleriet er inviteret. Påskeudstillingen er en god mulighed for at danne sig et indtryk af, hvad Kammergalleriet kan byde på i løbet af året. De udstillere, der i skrivende stund deltager er: Anders Riis, Anne Hennig Olsen, Eva Herman, Gitte Klokker, Hanne Arberg, Hans Morten, Inge-Dorte Graakjær, Johanne Randen, Karin Ertmann, Kirsten Bak Andersen, Lene Abildgaard Knudsen, Lis Møller Jensen, Margit Buus, Mariane Majgaard, Mimse, Rie Rolighed og Ane Wöhlk.

Kunstner Rie Rolighed har givet et værk, som man kan være heldig at vinde, hvis man køber lodder til et amerikansk lotteri. Samtidig støtter man driften af Kammergalleriet, der ikke modtager nogen form for offentligt tilskud.

Året påskeudstilling åbnes af tidligere sognepræst Erik Bitch lørdag den 19. marts kl 11. Stine Tikjøb og Olga Kallesøe bidrager til den festlige stemning med et musikalsk indslag.

Udstillingen kan ses til og med onsdag den 13. april.

Alle er velkommen!

Mine billeder til årets påskeudstilling kan ses i galleriet her på siden.

Som Vinden Blæser på Dybt vand i Ingenmandsland

16/03/2016

Kunstnergruppen ”Som Vinden Blæser” udstiller på Kirsten Kjærs Museum.

Gruppen, der består af Gitte Klokker, Johanne Randen, Kirsten Bak Andersen, Lene Abildgaard Knudsen, Mariane Majgaard og Ane Wöhlk, har siden 2008 udstillet i et fagligt og gensidigt inspirerende fællesskab.

Gruppen består af 6 kunstnere med meget individuelle kunstneriske udtryk. Tematiserede udstillinger er gruppens kendetegn. Trods - eller måske på grund af – forskellige tilgange og medier til temaet, bliver indtrykket af deres udstillinger helhed og en mangefacetteret behandling af emnet.

Der arbejdes både i den klassiske og nyere tradition og gruppen spænder over ekspressive udtryk, koloristiske og poetiske skildringer, intense og nærværende figurbeskrivelser til fabulerende fortællinger.

Det kunstneriske samarbejde og fællesskab virker udviklende og igangsættende på gruppens medlemmer.

På Kirsten Kjærs Museum viser Som Vinden Blæser hele to udstillinger, nemlig ”På dybt vand” og ”Ingenmandsland”.

”På dybt vand” viser netop gruppens mangfoldighed med mange forskellige kunstneriske udtryk. Titlen ”På dybt vand” er fortolket både meget konkret og i overført betydning. Alle kender vel betydningen af ”at være på dybt vand” i den forstand, at situationen ikke er til at overskue, at det er svært at redde sig på land igen. Eller betydningen bogstavelig talt i havets dyb. Hvordan de seks kunstnere forholder sig til emnet, må man møde op på Kirsten Kjærs Museum for at orientere sig om.

Udstillingen ”Ingenmandsland” derimod, er en tyst og stemningsfuld installation, der lægger op til fordybelse. ”Ingenmandsland” kan beskrive konkrete steder, men kan også forstås symbolsk. Begrebet giver mange associationer om forsømte og ødelagte områder. Ansvarsløshed og forfald. Men Ingenmandsland kan også være steder, hvor noget nyt kan tage en begyndelse. Det kan være grænselande mellem liv og død. Strækningen mellem to destinationer.

Fernisering er lørdag den 19. marts kl. 14. Kurt Thinggaard fra Nykøbing Mors åbner udstillingerne. Alle er velkommen.

Udstillingen er åben ugens 7 dage frem til den 29. maj fra kl. 11 til kl. 17.

Som Vinden Blæser - På dybt vand

04/05/2015

Pressetekst:

"Nye dybder i Kammergalleriet

Kunstnergruppen Som Vinden Blæser viser i maj måned udstillingen ”På dybt vand”

”Ja, her er vi virkelig ude at svømme”, siger Ane Wöhlk, medlem af kunstnergruppen, der i øvrigt består af Gitte Klokker, Johanne Randen, Kirsten Bak Andersen, Lene Abildgaard Knudsen og Mariane Majgaard.

De seks kvinder har oftest et fælles tema for deres udstillinger, og tit er emnet underfundigt med mangfoldige fortolkningsmuligheder.

Om den aktuelle udstilling ”På dybt vand” fortæller kunstnerne: Udstillingens titel kan forstås både meget konkret og i overført betydning. Alle kender vel betydningen af ”at være på dybt vand” i den forstand, at situationen ikke er til at overskue, at det er svært at redde sig på land igen. Eller betydningen bogstavelig talt i havets dyb. Hvordan de seks kunstnere forholder sig til emnet, må man møde op i Kammergalleriet for at orientere sig om, men det kan her afsløres, at der vil være meget at se på, forholde sig til og tolke på.

Træskibs Sammenslutningens Pinsestævne 2015, der i år afholdes i Lemvig, har overskriften ”Fisk og fiskeri” – og muligvis er der en sammenhæng med udstillingen i Kammergalleriet…

Ferniseringen, hvortil alle er velkommen, foregår fredag den 8. maj kl 16. Byrådsmedlem Kenneth Bro åbner udstillingen, der kan ses frem til den 3. juni.

Åbningstider: Mandag til fredag kl. 14 til 17, lørdag 10 til 13. Torsdag den 14. maj (Kristihimmelfartsdag) holdes lukket. Fredag den 22. hvor, der er Lemvig by Night, er der åbent fra 14 til 21. Pinselørdag den 23. maj er der åbent fra 10 til 17, søndag den 24. 11 til 15 og mandag den 25. er Kammergalleriet lukket.

Kammergalleriet har til huse i Vestergade 15 i Lemvig."

Se mine billeder til udstillingen her på gallerisiden!

Påskeudstilling i Kammergalleriet

05/03/2015

Påskeudstillingen i Kammergalleriet 2015 åbner lørdag den 28. marts og kan ses til og med den 7. april.

Udstillingen er fin måde at få et overblik over årets udstillere i Kammergalleriet på, for her er alle, der udstiller i løbet af året, inviteret til at deltage.

Ferniseringen lørdag den 28. kl. 11.00 plejer at være lidt af et tilløbsstykke - og alle er velkomne! Der er taler, et glas vin, masser af snak og grin og selvfølgelig rigtig meget og meget forskellig kunst på vægge og gulv.

Til påskeudstillingen i år har jeg lavet 2 collager/malerier "Efter devisen: del vist". Det ene ses her og begge optræder også på gallerisiden her.

Kammergalleriet ligger Vestergade 15 i Lemvig og holder i påsken åbent dagligt 11 til 17, lørdag dog 10 til 13.

Ingenmandsland

06/10/2014

Stof til eftertanke!

Som Vinden Blæser viser udstillingen "Ingenmandsland" i Kammergalleriet i Lemvig.

Fra Som Vinden Blæsers pressemeddelelse:

"Ingenmandsland er defineret som et sted, der er retslig strid om.

Under 1. Verdenskrig udviklede krigen sig i Europa på den måde, at de fjendtlige parter fik gravet sig ned i nogle skyttegrave lige overfor hinanden. Landet i mellem disse skyttegrave blev efterhånden defineret som No Man's Land og blev kendetegn for slagmarken.

Ingenmandsland kan være mange steder og kan også være symbolsk. Begrebet giver mange associationer om forsømte og ødelagte områder. Ansvarsløshed og forfald. Men Ingenmandsland kan også være steder, hvor noget nyt kan tage en begyndelse. Grænselande mellem liv og død. – Strækningen mellem to destinationer."

Udstillingen er en form for installation.

Som optakt til den meget anderledes udstilling, har vi lavet en stribe postkort, der på hver sin måde beskriver et Ingenmandsland. Disse kort er hængt op alle mulige - og umulige steder i Lemvig by, som en form for miniplakat for udstillingen. - Gå på opdagelse i bybilledet og se vores mange små billeder!

Udstillingen kan ses fra den 11. oktober til den 4. november, åbningstiderne er mandag til fredag 14 til 17 og lørdag 10 til 13.

Fernisering er fredag den 10. oktober kl. 17, hvor historiker Martin Hansen åbner udstillingen. ALLE ER VELKOMNE

Kammergalleriet, Vestergade 15, 7620 Lemvig.

Mageløs i Baunhøj Mølle

08/06/2014

Kunstnergruppen Som Vinden Blæser udstiller i juni-juli i Baunhøj Mølle i Grenaa.

Udstillingen Mageløs blev vist første gang i Kammergalleriet i Lemvig i foråret 2013. Den Mageløse udstilling i Grenå er væsentlig større og alle seks medlemmer af gruppen har skabt nye værker hertil.

Kort om udstillingen:

Ordet "mageløs" er fyldt med kontraster. Det handler om at være uden mage eller ægtefælle, eller om én, som er ingen lig - ergo, vi er alle mageløse. Om at være uovertruffen, uforlignelig, exeptionel. Det handler også om vores tids krav om, at vi skal mageløse, udmærke os og være enestående.

Udstillingen Mageløs har fernisering fredag den 13. juni kl. 17.00 og kan herefter ses frem til den 13. juli. Der er åbent tirsdag til søndag kl. 13.00 til 17.00.

Baunhøj Mølle har adresse på Baunhøjvej 31, 8500 Grenaa.

Mine nye billeder til udstillingen kan ses her på siden i galleriet.

Påskeudstilling i Kammergalleriet

06/04/2014

Lørdag den 12. april er der fernisering på den fælles påskeudstilling i Kammergalleriet.

Her er alle årets udstillere inviteret til at deltage.

Udstillingen åbnes af af turistchef Björn Sigurjónsson fra Lemvig turistinformation.

Påskeudstillingen kan ses frem til den 22. 04. og den er åben dagligt fra klokken 11- 17, lørdage dog fra klokken 10 til 13.

Adressen er Vestergade 15, 7620 Lemvig.

Mageløs

05/04/2013

Mageløse udstillingssammenhænge

Kunstnergruppen Som Vinden Blæser fejrer 5 års jubilæum

I sommeren 2008 udstillede kunstnergruppen ”Som Vinden Blæser” for første gang. Det var med udstillingen ”Gemt og Glemt” på Bovbjerg Fyr. Siden har de seks kvinder hvert år udstillet sammen både lokalt men også i blandt andet Vejle, Hanstholm og Frederikshavn.

Gruppen tæller Gitte Klokker, Johanne Randen, Kirsten Bak Andersen, Lene Abildgaard Knudsen, Mariane Majgaard og Ane Wöhlk.

”Vores fællesskab er på sin vis mageløst”, siger Ane Wöhlk fra gruppen. ”Det er både fagligt og privat. Vi udfordrer hinanden, debatterer og flytter hinandens grænser indenfor kunsten. Vi kræver noget af hinanden og af fællesskabet, men vi passer også på hinanden og skåner dem, der i en periode har travlt på andre fronter. Der højt til himlen og langt til hjørnerne af vores tolerance overfor hinanden”.

Den kommende udstilling i Kammergalleriet i Lemvig kalder de ”Mageløs”.

”Vi har som regel et tema for vores udstillinger”, siger Mariane Majgaard. ”Vi er meget forskellige i vores kunstneriske udtryk, men emnet samler vores udstillinger, skaber sammenhæng samtidig med, at udstillingens titel belyses på seks vidt forskellige måder.”

Om udstillingen ”Mageløs” udtaler Lene Abildgaard Knudsen: ”Mageløs er for mig noget enestående, fantastisk, men samtidig et udtryk for ensomhed, for en mangel på samhørighed, på et savn af mage. Mine værker handler blandt andet om objekter, der egentlig hører sammen, men nu fremstår alene.”

Johanne Randen fortsætter: ”Ordet mageløs er fyldt med kontraster. Det handler om at være uden mage eller ægtefælle, eller om én som ingen er lig - ergo, vi er alle mageløse. Om at være uovertruffen, uforlignelig, exceptionel. For mig handler det også om vor tids krav om, at vi skal være mageløse, udmærke os og være enestående.” 

Som Vinden Blæsers ”Mageløs” rummer blandt andet maleri, keramik og blandform. Der er fernisering i Kammergalleriet fredag den 5. april kl. 16, hvor alle er velkomne. Udstillingen i Vestergade i Lemvig åbnes af kulturkonsulent Amanda Christensen og kan ses frem til den 29. april.

Mine billeder til udstillingen kan ses i mit galleri her på siden.

Påskeudstilling i Kammergalleriet

23/03/2013

I påsken præsenteres Kammergalleriets udstillere på en fællesudstilling.

Se mit bidrag til udstillingen i galleriet her på siden.

Fernisering lørdag den 23. marts klokken 11. Sognepræst Birgitte Krøyer åbner udstillingen.

Udstillingen er åben hver dag frem til den 3. april fra klokken 11 til 17. Lørdage dog fra klokken 10 til 13.

Kammergalleriet, Vestergade 15, 7620 Lemvig.

Rudimentær

16/09/2012

Sammen med de fem øvrige kunstnere i Som Vinden Blæser - Gitte Klokker, Johanne Randen, Kirsten Bak Andersen, Mariane Majgaard, og Lene Abildgaard Knudsen udstiller jeg i Kammergalleriet i Lemvig i oktober måned.

Til ferniseringen lørdag den 29. september kl. 11 er alle velkomne.

"Rudimentær" er en udstilling, der rummer maleri, collage og grafik.

Ord som ”ufuldstændig, uudviklet og mangelfuld” er transformeret til en personlig og spændende udstilling, der med både humor og alvor beskriver Som Vinden Blæsers overvejelser omkring emnet ”rudimentær”.

Seks sæt tanker, seks holdninger og overvejelser er blevet til brudstykker af nogle af livets præmisser.

Til mine overvejelser hører ordene: Mediernes mangelfulde opfattelse af de danske randområder som værende åndeligt uudviklede og kulturelt afstumpede.

Se flere af mine billeder i galleriet.

"Rudimentær" vises i Kammergalleriet, Vestergade 15, 7620 Lemvig fra lørdag den 29. september til torsdag den 25. oktober.

Åbningstiden er mandag til fredag 14 til 17 og lørdag 10 til 13.

Fortiden pakket ind i lyserødt giver næring til nutiden

06/05/2012

I et kunstprojekt, der indbefatter gravhøje og metervis af lyserødt stof, kæder kunstnergruppen Som Vinden Blæser den danske fortid og nutid sammen med Giro d'Italia og Aarhus' kandidatur til Kulturhovedstad 2017.

Rethink-filmen blev optaget søndag den 6. maj af journalist Thomas Rählin fra Aarhus kommune.

Påskeudstilling i Thyholm Kunstforening

05/04/2012

Sammen med Hans Felthaus, der laver skulpturer, er jeg Thyholm Kunstforenings påskeudstiller.

Påskeudstilling i Kammergalleriet

31/03/2012

I påsken præsenteres Kammergalleriets udstillere på en fællesudstilling.

Fernisering lørdag den 31. marts klokken 11. Musiker og bogholder ved Lemvig Museum Niels Larsen åbner udstillingen.

Udstillingen er åben hver dag frem til den 12. april fra klokken 11 til 17. Lørdage dog fra klokken 10 til 13.

Kammergalleriet, Vestergade 15, 7620 Lemvig.

Som Vinden Blæser udstiller i Kammergalleriet i Lemvig

27/11/2011

Kunstnergruppen "Som Vinden Blæser", der består af kunstnerne, Kirsten Bak Andersen, Gitte Klokker, Lene Abildgaard Knudsen, Mariane Majgaard, Johanne Randen og mig selv har traditionen tro tematiseret vores fælles udstilling.

”Rammer Ved Siden Af” er arbejder på papir sat i rammer - eller sat udenfor rammer. Lyder det forvirrende?

”Rammer Ved Siden Af” skal både forstås helt bogstaveligt men også i overført betydning: Måske indeholder værkerne et skisma, en misforståelse eller en usammenhæng, der giver stof til eftertanke.

Man kan føle at man i livet, i hverdagen eller i en selskabelig situation rammer ved siden af, men – at ramme ved siden af er bedre end slet ikke at ramme…

Der er fernisering fredag den 2. december klokken 16. Jens Kamstrup fra Grafisk Tryk åbner udstillingen.

Mandag til fredag er udstillingen åben fra klokken 14 til 17 og lørdag fra klokken 10 til 13. Sidste dag er torsdag den 22. december.

Kammergalleriet, Vestergade 15, 7620 Lemvig.

Se flere af mine billeder til udstillingen i galleriet.

Vestjydske Kunstneres Efterårsudstilling 2011

11/10/2011

Den årlige gruppeudstilling på Jens Nielsen og Olivia Holm Møller Museet i Holstebro kan ses fra torsdag den 13. oktober til søndag den 13. november.

Udstillingen har temaet "Kærlighed".

I år deltager jeg med ét billede - "Mønstre og gentagelser i fuldmånernes skær".

 

Museets åbningstider er tirsdag-fredag kl. 12-16. Lørdag-søndag kl. 11-17. Mandag lukket

Udstilling på Frederikshavn Kunstmuseum

08/10/2011

Sammen med de fem andre i kunstnergruppen Som Vinden Blæser, udstiller jeg på Frederikshavn Kunstmuseum fra den 8. oktober til den 20. november.

Udstillingen Bristepunkt er åben tirsdag-fredag klokken 10-17 samt lørdag og søndag klokken 10-16.

Man kan se mere på www.frederikshavnkunstmuseum.dk

Åbne Døre

01/08/2011

Den 27. og 28. august fra klokken 11 til 17 holder jeg åbne døre sammen med Johanne Randen på Lemvigvej 10, 7620 Lemvig.

Udstilling i Axat

15/07/2011

Sommerudstillingen i bjergbyen Axat i Pyrenæerne i Sydfrankrig er at se i den nedlagte kirke i Impasse de L'Eglise fra den 15. juli til den 14. august.

Mine malerier/ collager i år er stemningsbilleder fra Axat.

Som Vinden Blæser i Hanstholm

01/07/2011

Kunstnergruppen "Som Vinden Blæser" udstiller i Hanstholm Kunstbygning i juli 2011.

Udstillingen består af uddrag fra de tidligere udstillinger "Gemt og Glemt", "Femi-Let", og "Bristepunkt".

Kunstbygningen, Roshagevej 20, Hanstholm.

Udstillingen har åbent dagligt 2. - 31. juli kl. 14 - 17.

Se gruppens hjemmeside www.flickr.com/somvindenblaeser

Påskeudstilling i Kammergalleriet

14/04/2011

I år har den fælles påskeudstilling temaet "portrætter".

Udstillingen er for alle, der udstiller i galleriet i løbet af året.

De to billeder, jeg deltager med, er selvportrætter.

Udstillingen kan ses fra den 16. til den 27. april i Kammergalleriet, Vestergade 15, 7620 Lemvig.

Der er gratis adgang og udstillingen er åben alle dage fra kl. 11.00 til 17.00 og lørdag fra kl. 10.00 til 13.00.

Vestjydske Kunstneres Efterårsudstilling

14/10/2010

Fra den 14. oktober til den 14. november 2010 udstiller jeg med kunstnersammenslutningen Vestjydske Kunstnere på Jens Nielsen & Olivia Holm-Møller Museet på Nørrebrogade 1 i Holstebro.


Udstillingen Bristepunkt i Kammergalleriet

01/10/2010

 Kunstnergruppen ”Som Vinden Blæser” udstiller ”Bristepunkt” i Kammergalleriet i Vestergade 15, 7620 Lemvig fra 1. til 30. oktober.

Bristepunkt er et splitsekund – et hul i tiden. Bristepunkt skaber forandring. Der er før og efter. ”Før” er på vejen og ”efter” er alting anderledes. Selvom bristepunkt er skuffende kort, var manglen på bristepunkt værre. – Bristepunkt er, når noget er nok, når noget er mere end nok, når noget ikke er nok, og når noget skal være nok.

 

”Bristepunkt” er åben mandag til fredag kl. 14.00 til 17.00 og lørdag kl. 10.00 til 13.00.

 

Fernisering fredag den 1. oktober kl. 15.00. Forfatter Inge Pedersen holder åbningstalen.

Åbne døre den 28. og 29. august

07/08/2010

I forbindelse med Åbne Døre på Lemvig-egnen er der mulighed for at besøge mig og se mine billeder.

Jeg holder Åbne Døre hos Johanne Randen på Lemvigvej 10 i Lemvig. Vi har åbent den 28. og 29. august, begge dage fra kl 11 til 17.

Se nogle af mine nyere billeder i galleriet.

For nærmere program se www.visitlemvig.dk

Udstilling i Axat, Sydfrankrig

12/07/2010

Til den årlige sommerudstilling i den lille bjergby Axat i Pyrenærerne, har jeg denne gang malet akvareller efter lokale motiver.

Se akvarellerne i galleriet.

Udstillingen Femi-Let i Kunstbrænderiet i Vejle

27/02/2010

Sammen med kunstnergruppen "Som Vinden Blæser" udstiller jeg i Kunstbrænderiet midt i Vejle fra den 27.2 til den 28.3 2010. "Som Vinden Blæser" består af billedkunstner Kirsten Bak Andersen, billedkunstner Gitte Klokker, væver Lene Abildgaard Knudsen, keramiker og grafiker Mariane Majgaard, billedkunstner Johanne Randen og jeg.

Se flere billeder i galleriet.

Ane Wöhlk - Bakkevej 17, 7620 Lemvig - tlf. 6065 0530 - ane@anewohlk.dk